close
logo

آنادایزینگ آلومینیوم

آنادایزینگ آلومینیوم

 

آنادایزینگ آلومینیوم یا آنودایزینگ آلومینیوم در واقع جهت ایجاد لایه ای از اکسید بر روی سطح ورق یا پروفیل آلومینیومی می باشد.

به این ترتیب ،مقاومت در برابر خوردگی و سایش را افزایش می دهد در ضمن آنادایز آلومینیوم باعث ظاهری زیبا و عدم تغییر رنگ در سطح آلومینیوم می شود.

و سپس در وان حاوی محلول الکترولیتی مانند اسید سولفوریک قرار می گیرد با عبور جریان برق از پروفیل های آلومینیومی لایه اکسید آلومینیوم بر روی سطح ایجاد می شود.

این لایه دارای سطحی متخلخل است که می تواند ظرفیت جذب خوبی را برای انواع مواد آلی و معدنی داشته باشد.

بنابراین محصولات آلومینیومی آنادایز شده می توانند انواع مختلفی از رنگ ها را داشته باشند.

 

 

رنگ آنادایز چیست؟

همان طور که می دانید آنادایز کردن آلومینیوم، یکی از متداول ترین روش ها برای زیبایی بخشی به فلز و افزایش مقاومت پروفیل آلومینیومی می باشد. قابل توجه است بدانید که تمامی مراحل آنادایزینگ در شرکت پیمان توسط دستگاه آنادایز آلومینیوم انجام می گیرد تا از دقت و کیفیت کافی برخوردار باشد.

 

یکی از مهم ترین ویژگی های رنگ آنادایز، پاک نشدن آن در اثر گذر زمان است. به واقع می توان از پروفیل های آنادایز شده برای مدت های طولانی استفاده نمود و از نمای ظاهری آنان لذت برد. یکی از پرطرفدارترین رنگ های امروزی، رنگ آنادایز شامپاینی می باشد که به صورت اختصاصی در شرکت پیمان آلومینیوم موجود است.

 

 

آلومینیوم آنودایز شده

به طور کلی مکانیزم فرایند آنودایز بدین صورت است که به تشکیل یک لایه نازک اما محافظ بر روی قطعه آلومینیوم بریده شده منجر می شود. ورق آلومینیوم آنادایز شده دارای ضخامت لایه اکسیدی چندین هزار برابر ببشتری از حالت طبیعی می باشد و به خاطر همین امروزه فرآیند آنادایز به یکی از محبوب ترین فرآیندهای آلومینیومی تبدیل شده است.

 

شرکت آلومینیوم پیمان با بیش از 40 سال سابقه مستمر در عرصه خدمات آلومینیومی یکی از پیشروترین شرکت ها در تهران به شمار می رود. انجام خدمات آنادایز آلومینیوم تهران توسط شرکت پیمان در بالاترین سطح کیفی انجام می گیرد که به عمر بیشتر خدمات منجر می شود. شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما صحبت کرده و از مشاوره ای رایگان و سودمند بهره مند شوید.

 

 

آنادایز آلومینیوم چیست؟

انودایز آلومینیوم روشی صنعتی برای افزایش ضخامت لایه اکسیدی بر روی ورق فلزی میباشد. با پدید آمدن این لایه ضخیم و مقاوم استفاده از ورق فلزی در برابر شرایط متفاوت جوی میسر میشود. از این جهت عایق شدن در برابر خوردگی و شرایط جوی را باید یکی از مهم ترین خدمات آنادایز آلومینیوم به شمار آورد.

آنادایزینگ آلومینیوم تاثیر بسزایی در افزایش خاصیت رنگ پذیری فلز نیز دارد. بدین ترتیب افراد دیگر هیچ نگرانی بابت کیفیت جذب رنگ توسط فلز را نخواهند داشت زیرا انادایز آلومینیوم با ایجاد سطح فعال شیمیایی باعث افزایش قدرت چسبندگی در رنگها میشود. این لایه ایجاد شده رنگی شفاف، درخشان و دلنشین دارد که برای استفاده در انواع چیدمان و دکوراسیون خانگی، نماسازی و تزئینات خارجی بسیار مناسب میباشد.

قیمت انادایز ورق آلومینیومی گرچه یکسان نیست و با توجه به تورم بازار تغییر میکند، اما به دلیل مزایایی که به همراه دارد بسیار مقرون به صرفه میباشد.

 

 

مراحل آندایزینگ آلومینیوم

آلومینیوم طی مراحل و پرداخت ‌هایی آندایزینگ می‌ شود که به اختصار در ادامه به معرفی آنها می‌ پردازیم. برخی مراحل مربوط به قبل از انجام عملیات آندایزینگ و برخی مراحل مربوط به بعد از فرآیند مورد نظر است.

 

   پرداخت ‌کاری مکانیکی

در این مرحله ابتدا قطعه مورد نظر به صورت مکانیکی به شکل دلخواه تغییر داده می ‌شود. دلیل اینکه پرداخت مکانیکی قبل از آندایزینگ کردن صورت می‌ گیرد این است که لایه اکسید آلومینیوم بر اثر ضربه یا چکش ‌کاری آسیب نبیند و از بین نرود.

 

  تمیز کردن قطعه کار

در اینجا لازم است که قبل از آندایز کردن، قطعه مورد نظر تمیز و چربی ‌زدایی شود که این کار به ‌واسطه حلال ‌ها و محلول ‌های قلیایی امکان‌ پذیر است. اگر قطعه کار یا سطح آلومینیوم به خوبی تمیز نشود و اکسید آلومینیوم روی کثیفی شکل بگیرد، فلز مورد نظر خیلی سریع دچار خوردگی شده و عملیات آندایزینگ بی فایده خواهد بود.

 

  دوده زدایی

این مرحله نیز قبل از آندایز کردن بسیار حائز اهمیت است. دوده‌ های شکل گرفته‌ شده روی سطح آلومینیوم توسط اسید نیتریک به خوبی زدوده می ‌شود تا فرآیند آندایزینگ با کیفیت بیشتر و صحیح ‌تر اجرا شود.

 

  صیقل ‌کاری

بعد از تمیز کردن و دوده زدایی سطح فلز آلومینیوم بایستی آن را به درستی به روش ‌های الکتروشیمیایی براق و صیقلی کنند. هر چقدر سطح فلز با هوا و الکترولیت تماس بیشتری داشته باشد لایه اکسید آلومینیوم به صورت یکنواخت روی آن شکل می ‌گیرد و ناهموار نمی ‌شود.

 

  آندایزینگ

اجرای این مرحله منوط به انجام مراحل قبل است که بدون آنها عملیات آندایزینگ بی اثر بوده و جلوی خوردگی را نخواهد گرفت. چه بسا حتی ممکن است به دلیل حبس شدن مواد خورنده در لابلای آن، باعث تسریع خوردگی فلز نیز بشود. در این مرحله همانطور که قبلا اشاره شد، قطعه کار در الکترولیت و به ‌واسطه نیروی الکتریکی آندایز شده و یک لایه بسیار ضخیم اکسید آلومینیوم روی آن ساخته می ‌شود که باعث مقاومت چند برابری آلومینیوم به خوردگی می‌ گردد.

 

  رنگ کردن

همانطور که قبلا گفته شد لایه آندایز شده اکسید آلومینیوم می‌ بایست در اسرع وقت با لایه ‌ای از رنگ پوشیده شود. معمولا دو روش برای این کار یعنی رنگ کردن آلومینیوم آندایزینگ شده در نظر گرفته شده است.

 

در روش اول از رنگدانه ‌های غیرآلی برای رنگین کردن سطح فلز استفاده می ‌کنند. به این ترتیب که پیگمنت‌ های رنگ غیر آلی با نمک واکنش نشان داده و روی سطح اکسید آلومینیوم رسوب می ‌کند. این رسوب‌ ها تمام حفره‌ های لایه متخلخل را پر می ‌کنند و از ورود مواد خورنده به آن جلوگیری به عمل می‌آورند. هر کدام از نمک ‌های غیرآلی آلومینیوم آندایز شده را به یک رنگ خاص رنگین می ‌کنند. به عنوان مثال دی کرومات نقره به رنگ نارنجی، فریک فروسیانید به رنگ آبی، سولفات باریم به رنگ سفید و دی کرومات سرب نیز به رنگ زرد در می ‌آید.

 

در روش دوم از رنگدانه‌های نمک‌های آلی برای رنگین کردن قشر اکسید شده آلومینیوم استفاده می ‌شود. برای اینکار آلومینیوم را در حمام سرد محتوی درصد کمی اسید اگزالیک قرار می ‌دهند تا کمپلکس پیگمنت ‌های آلی با آن واکنش داده و در حفره ‌های اکسید آلومینیوم نفوذ و رسوب کنند. البته روش دیگری نیز وجود دارد که به آن الکترولیت آندایزینگ خود رنگ گفته می ‌شود و خیلی معمول نیست. در این روش و‌ در حین عملیات اکسیداسیون فلز، لایه اکسید شده خودبه خود رنگین می ‌شود. در این روش معمولا همه حفره‌ ها به خوبی با رنگ پر نمی ‌شوند و لذا احتمال جذب مواد خورنده وجود دارد. به همین سبب از این روش به ندرت و برای کاربری ‌های خاص استفاده می ‌شود.

 

  آب ‌بندی یا سیل‌ کاری

در این مرحله نیز نیاز است که بعد از انجام رنگ ‌آمیزی، قطعه کار آب بندی شود تا هم رنگ در جای خود ثابت شود و هم هر گونه احتمال خوردگی از بین برود. این روش نیز یکی از راهکارهای پر کردن حفره ‌های روی اکسید فلز است. برای آب ‌بندی کردن روش ‌های مختلفی وجود دارد اما معمول ‌ترین و متداول ‌ترین آنها استفاده از آب جوش ۹۸ درجه است. به این ترتیب که ورق‌ های آلومینیومی آندایز شده در آب جوش به مدت ۲۰ الی ۵۰ دقیقه خوابانده می ‌شوند تا حفره ‌های آنها با اکسید آلومینیوم هیدراته پر شوند. در کنار آب جوش از محلول نمک ‌های فلزی نیز استفاده می ‌کنند. نمک فلزی استفاده شده در این حالت می ‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

محلول سولفات مس یا سولفات کرومیم، محلول کبالت، محلول سیلیکات سدیم و اسید استیک، محلول استات سرب در اسید استیک یا اسید فرمیک، محلول کلرید روی، سولفات کلسیم یا کلرید سدیم، سولفات سدیم. لازم ‌به ‌ذکر است که نیکل به عنوان استات نیکل و کبالت و اسیدبوریک به جهت آب‌ بندی آلومینیوم استفاده می ‌شود.

 

  خشک کردن قطعه کار

در پایان عملیات آندایزینگ و مراحل بعد از آن، قطعه کار بایستی به سرعت به روش الکتروشیمیایی خشک شود. این کار در حرارت پایین و با دقت بسیار زیاد انجام می ‌گیرد تا جلوی هر گونه ترک خوردگی رنگ و لایه اکسید آلومینیوم گرفته شود. حالا فلز آلومینیوم آماده است تا در هر شرایط آب‌ و هوایی استفاده گردد، زیرا به اندازه کافی مستحکم شده و خورده نمی‌ شود.

 

 

ثبت نظر

برای مشاوره تماس بگیرید.آلوم فرم

 

 

راه های ارتباطی با آلوم لند

 

 

تلفن های تماس :

 

 09122645327  

09123794374 

 

 

___________________________

 

آدرس آلوم لند :

 

سه راه آدران، به سمت شهریار،

شهرک صنعتی زواره ای

 

 

___________________________

 

درباره  آلوم لند :

 

ما توانایی تولید انواع مقاطع و پروفیل آلومینیوم درجه یک  در مقیاس انبوه و با بالاترین کیفیت در کوتاهترین زمان را داریم

 

 

___________________________

 

 

کالای شما به سبد خریدتان اضافه شد

تعداد